090223

Inatt hade jag en dröm.
Jag drömde att jag skalade en morot, utan plasthandskar, och åt upp den. Och den var så god!!

Eller det var inte i natt igentligen med tanke på att jag jobbarde inatt till 3 och gick hem så jag var inte hemma förren vid halv 5.. Det hade varit bättre att ha skridskor på mig.. Jag halkade och skrattade mig upp för Stigberget..

Men tillbaka till drömmen.. Det låter inte som en stor sak att skala en morot och äta upp den, men jag har inte gjort det på så många år, att jag.. Jag saknar morötter.. Och äpplen.. Så jättemycket. Ett fäskt gult sött äpple att sänka tänderna i.. En ouppnåelig dröm.
Jag köpte äpplejos idag.. Det är åtmindstånde äppleliknande..
Jag minns senast jag åt äpple.. September 2004. Jag satt i en röd Volvo brevid en blond amerikanska som kom att bli som en syster för mig..
Senast jag åt en rå morot vad det av misstag. Augusti 2008 på Medeltidsveckan.. Jag åt en gryta som jag hoppats var ordentligt kokt och tillagad.. Det fanns lixsom inte i min värld att en morot i en gryta kunde vara rå, okokt.. Och naturligtvis hade jag med mig fel apoteket-påse.. Ingen allergimedecin men en hunnans massa tamponger.. Kunde inte riktigt hitta användning för dem just då.. ^^ Halsen var svullen och luft var omöjlig att dra ner i lungorna.. Jag hittade min anti-sväll-i-halsen-astmamedecin och tog en dos, som jag försökte dra ner i lungorna, och ytterligare en dos, som gick halvvägs ned.. Då gick jag in till baren där det stod en Kim, men inte förren efter Benji, Jessi och Rasmus hade sprungit runt hela Effes och frågat efter medecin. Jag gick in till nyss nämnda bar och nyss nämnda Kim och ville ha en Whiskey, och efter en liten stund fick jag homon att inse att det bara var en cl jag bara ville ha. Fast jag fick två till priset av en :)
Jag kunde andas igen efter en stund och det var skönt ^^

Var jag ville ta detta vet jag inte.. Saknar äpplen och morötter..

Melli och Kotte är här nu.. Ska ta äta min Sushi nu :)

Over and Out

090210, 2

Är aningen för trött för mitt eget bästa just nu.. Jobbade ju som sagt på Stena i morrse och så blir det Jamesons inatt... Gäsp.. Försov mig dessutom i morrse igen. Chefen ringde 2 i 9 när jag började 9 och frågade om jag var på väg ^^ Och då sov jag fortfarande.. Skulle ju duchat i morrse, ätit en ordentlig frukost, men icke då! Fast jag var där redan 10 över. Men än då.. 
Jag har inte riktigt hittat någon bra rutin för att kunna vända dygnet fram och tillbaka som jag vill. Tips någon??

Men Stena var mysigt.. Gary och Graham från Nobilia var inne och tjötade en stund :) De är sånna goa gubbar :P Britter bosatta i Tyskland med varsin tysk fru (tror jag) och jobbar i Sverige. Snacka EU vänligt :P

Ne.. Kotte kommer förbi strax och hämtar lite vuxendricka jag köpt åt henne.
Jag måste äta och åtminstånde ta en poernapp om jag ska orka med inatt.. Och undrar om Anna kommer ihåg mig? Hon jobbar på Jamesons men vi träffades på Babar pch Parkan i söndags.

Aja.. Over and Out

090210

Klockan är tre på morgonen och jag kan i vanlig ordning inte sova..
Inte bra med tanke på att jag ska upp om fyra timmar..
Och det kommer så djupa och konstiga tankar framkrypandes när man ligger där i sängen och vrider sig..
Inatt har jag nästan legat och klurat ut meningen med livet ^^ Slå den ni!! :P
Eller iallafall antimeningen.. För om det finns en mening med livet så måste det ju finnas en antimening.. Som materia och antimateria. Det ena kan inte finnas utan det andra även om de båda aldrig kan mötas.
Mina antimeningstankar var dock ganska deppiga.. Och jag kan ha kommit fram till att p-stavar är djävulens påfund.. Kul om jag sover nu och skriver i sömnen och läser detta imorrn ^^ 

Jag pratade med Mormor i sömnen häromdagen.. Hon ringde medans jag sov och vaknade inte under samtalet.. Anledningen till att jag fick reda på att hon faktiskt ringt var att jag snackade med mamma lite senare och hon nämnde att mormor nämnt att hon pratat med mig.. Hmmm..

Och sen har jag kommit fram till lite andra grejor med som kanske inte bör tas upp i en offentlig blogg.. Utan passar bättre i en bok med hänglås på och kattungar på framsidan som ligger under kudden.. Men nu har jag ingen dagbok som jag hade när jag var yngre så bloggen får duga.. Bara lite utrensning av mina tankar..

Antineningen med livet har dock inte hjälpt mig med meningen med livet.. 42.. My ass..
Vad ska jag göra när jag blir stor?
Fast jag är ju stor.. 21 år, egen lägenhet, egna räkningar..
Vad ska jag bli när jag blir stor?
Jag vill bli liten igen, en så där en tre år.. Inte ett bekymmer i världen.. Mer än, var är Kacken? ( Min nalle)
När jag och mamma disskuterar vad jag ska bli när jag blir stor nämner hon det ena typiska kvinnliga, lågavlöna sittastilla eller torka bajs jobbet efter det andra..
Varför kan jag inte bara få göra som jag vill?
När jag nämnde smedutbildning som en tanke sparkade både mamma och pappa bakut.. Men jag vill göra något! Inte sitta på min rumpa, iklädd knälång kjol, vit blus och slips/scarf framför en dator. Eller som just nu bakom ett Black Jack bord..
Och till trotts att hon nämner vårdbiträde med en ingångslön på 10papp om man har tur är det långt under min värdighet att köra buss eller lastbil??
Pappa säger det.. Bli inte nån j***a lastbilschaffis! De tjänar ingenting..

Arg!! Kan hålla på och resonera detta i timmar.. Men nu MÅSTE jag nana.. Fast det kommer jag ju inte kunna..
Ska nog ta och koka mig en kopp nana-te iallafall.. Och försöka..

Over and Out

090209

I går (Söndag) drog jag och ett gäng från jobbet till Babar..
Det blev ett par öl.. Och drinkar.. Och sen blev det Parkan.. OCh min plan på att åka hem med senast sista vagnen gick om intet och jag hamnade på Green Witch och åt macka tillsammans med Ärta, Lube och Andy till 4 snåret.. Därefter promenerade jag till Masthuggstorget där jag insåg att nu går vagnen om några minuter, så jag slapp gå upp för backen till Stigbergstorget! Score! Men att komma hem lite efter 5 för att sen vara på kontoret för att öva klockan 13 gick inte riktigt ihop.. Försov mig 2 timmar men kom ändå bara 20 minuter sent.. ^^

Illa är det.. Är fortfarande bakis!!
Vad hände med kroppen jag hade när jag var 18 och kunde supa skallen av mig utan att märka av det dagen efter?!?
Nu sitter jag i soffan och tittar på Oceans eleven, dricker varm oboy och äter brieost.. Ungefär vad jag orkar med idag..

Jobbar Stena imorrn.. 9-15 tror jag.. Borde jag kanske kolla upp ^^ Och sen Jamesons på kvällen.. Segt.. Eller jag vet inte.. Har aldrig varit på Jamesons.. Men segt att jobba båda passen imorrn..

Aja.. Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig..

Mental note! Ring Såge imorrn och fråga om hon vill byta pass med mig så att jag kan åka på Loke i Västerås!!

Over and Out

090208

Halvägsan i går :)
Den var mysig.
Vi drog till Delirium där de ska ha en hunnans massa olika öl-sorter, men allt med Visby eller Wisby i titeln var slut :-/
Så varken Wisby Pils eller Visby Kolsteröl.. Lite segt så vi drog hem till mej. Men inte förren jag äntilgen träffat den berömde Tor!! :P

Kottis var där :)


Och Melli och Jerri :)


Melli drack Körsbärsöl!!


Och denna gången var det iaf inte mitt mantelspänne som åkte upp i hennes näsa :P Hon tog sitt eget :D


Jag och den berömde Tor!!

Ne.. Ska nog ut på Babar ikväll med mina kollegor på Casinot..
Så om man ska ta och göra sig iordning..

Over and out

090204

Ibland blir man bara så där härligt varm i hjärtat.. Kvällen den 3 februari var en sådan kväll :)

Då fick jag detta Godnatt meddelande på Facebook. Och alla som säger att facebook är av ondo kan dra något gamalt över sig!!




Kotte skrev 01:17 Godnatt, min kära vapendragare!

Jag hoppas inga uppsvällda, skotska manslemmar hemsöker dina drömmar.
Dröm om mjöd, rumpnissar, Nangijala, skönsång, hemsökta medeltidskrogar, skafferier, eldslukarfacklor, TRiX-tavlor, fulladdade I-pods, varietér, söta hundar, enorma pingviner, lekande barn, egna dreads, pengar på banken, kycklinggrytor, Varm&Kall, eldpois, vackra solnedgångar, fina människor, och kanske en liten Kotte.

Kram och kyss på dig

Kotte



Som sagt blev jag alldeles varm inombords! Det sammanfattar mitt liv, alternativt den senaste helgen så otroligt klockrent. Mycket bättre än hur jag någonsin skulle kunna skriva/sammanfatta/förklara samma sak, och då är det ändå mitt liv..



And now over to something completley different!
Eller kanske på samma spår ändå..
Jag sitter här hemma efter en eftermiddag tillsammans med Jessi och totalt drunknar i ett visst grå-blå ögonpar..
Det pirras i hela kroppen och jag går omkring och småler.. (Fast leendet kan bero på att det snöade, lite för mörkt ute för att se om det fortfarande snöar, så att det ligger centimetertjockt på marken!!)

Ne.. Sluta nörda mig..
Försöka få tag på en livboj och klamra mig fast.. Lättare sagt än gjort. Eller så fortsätter jag drunkna tills innehavaren av de grå-blå ögonparet sveper mig off my feet, on his white horse.. Eller något ditåt..
 
Varför är han så seg när hans bror räkande ut hur landet låg i ett nafs? Åh....

Ne.. Nu ska jag ta mig en tupplur eller något..

Over and Out

090203

Om man ska åka tåg fråm Stockholm till Göteborg känns det som en jätteomväg när man åker via Karlstad.. Och stannar i varenda liten värmländsk stad därimellan.. Jag åkte 12:25 kom fram 17:00.. Inte helpepp.. Men om priset är 95 kronor ska man kanske inte klaga.

Hade en heltoppen helg i huvudstaden!!
Drog till Sätte Tunnan, blev överraskad ( i dubbel bemärkelse) (eller snarare kvadrupel bemärkelse.. ) plus att jag blev avslöjad..
Ja, jag är Ärtan!
Erik: Vet du vem som är Ärtan? (Fnitter från mig) Jaha, det är du!

Till Johan sa jag att jag hade ett tillkännagivande..
Johan: Är det du som är Ärtan?
- Det är gamla nyheter..
- Va?
- Ja, det kom Erik fram till för flera timmar sedan..

De kom på det över ett "la"..
Åh..

Fast nu ska jag nana..

Ovar and Out