Livet är en oskriven bok..

Varje dag är som ett oskrivet blad, ingen vet vad som ska hända.
Jag trodde mitt liv i alla fall det närmsta halvåret var förutsägbart som en dålig deckare. Jag skulle vara i Genève, plugga franska på förmiddagarna och Svenska B/ Matte C på eftermiddagarna, festa med Jalicia och Diana, ta en efterskolan-öl med klassen och jobba extra på poloklubben i Frankrike..

Men nu sitter jag i en lägenhet i Johanneshov i Stockholm, hemma hos morfars kusins änka (som jag alldrig hört talas om förut) och pluggar..

Men för att ta det i rätt ordning.. Bror som jag bodde hos i Schweiz kom in till mig i mitt lilla krypin en tisdag (30/8) och berättade om en tjej på hans Mensa-mail-lista som letade praktik just nu efter att ha gått en KY-ekonomi-utbildning i Umeå.. Han frågade om det inte var något jag skulle kunna tänka mig? Just den utbildningen var på 3 terminer, jag satte mig och försökte få tag på en kvinna som jag blev vidarebefodrad till, inget svar på tisdagen, och inget när jag ringde på onsdagen heller.. Så jag följde med svägerskan Sandra till Carrefour i Frankrike för att handla mat. Medans jag var där ringde Marcus (bror) och fick svar.. Typiskt.. Men hon sa att det var fullt och det finns en lång reservlista. Hon tipsade istället om att jag kunde höra av mig till någon annan skola med liknande utbildning, så jag satte mig och googlade, mailade, googlade och mailade.

Nästa dag satt jag och tog en kaffe med Jalicia och Karolina efter skolan. Spanade på min mini-skärm på mobilen och försökte få reda på om jag fått något svar.. Vilket jag fått!! 

"Hej Jennifer! Utbildningen har startat, men jag har fått ett par avhopp så det fins en möjlighet att du kan får börja. Frågan är bara när kommer du till Sverige, det finns inte mycket tid att spela? Hälsningar Nils "

Detta var torsdagen. Jag skyndade hem så fort tygen höll för att kolla på datorn, och höra av mig tillbaka. Jag ringde och vi kom överens om att vi skulle ses på måndagen..
Boka flyg, packa, säga hejdå i skolan, boka nytt flyg för att det första var felbokat... Mycket spring och vel blev det blev det. Jag flög på lördagsmorgonen, efter att ha kommit ner på söndagen innan..

Första veckan bodde jag i mammas högstadiekompis lägenhet på Östermalm, själv var hon på Cypern. Nu bor jag som sagt i morfars kusins änkas lägenhet medans hon är i Balkan... Ska på visning på ett rum på torsdag och sen ett till helgen.. Hankar mig fram..

Idag var jag på skattemyndigheten för att skriva mig i Sverige igen. Mamma fick ett brev att jag inte kunde skriva mig på hennes adress, via internet, eftersom jag var utskriven ur Sverige. Så jag var tvungen att snällt sätta mig bland de asylsökande och känna mig som en olagling.. 

Ialla fall, summan av kademumman, jag går nu min andra vecka och läser till Accounting Manager/ Internationell redovisningsekonom, på Stockholms Internationella Handelsskola.

Och min IPod har något emot The Da Vinci Code...

Over and Out